Čtvero ročních období ve vaší kuchyni - podzim
Čtvero ročních období ve vaší kuchyni – podzim.
Podzimní příroda nabízí pestré, barevné a vitamíny nabité plody. Pomalu se po letní živelnosti zklidňuje, zpomaluje a stahuje ke svým kořenům.
- Naladíme se na energii podzimu
- Povíme si, jak upravit jídelníček a přejít do podzimního módu
- Jak si načerpat ještě co nejvíce síly a energie před zimou
- Zaměříme se na podzimní úrodu – jablka, hrušky, brambory, dýně, řepa…a pokrmy z nich
- Hlavním tématem bude pečení zeleniny, zeleninové polévky, teplé saláty z kořenové zeleniny, rizota a krupota – pokrmy, které nám nejlépe během podzimu prospějí
- Podíváme se, co nám divoká příroda nabízí a jak její dary využít – šípky, hložinky, houby…
- Povíme si o imunitě, zdravých střevech a jak o ně pečovat
- Naučíme se připravovat jednoduché domácí pickles (kysaná zelenina) - s sebou si vezměte skleněnou zavařovací sklenici s víčkem, na výrobu vlastních pickles
Něco z toho, o čem si budeme povídat po přestávce ochutnáme.
Po té bude čas na společnou diskusi, praktické rady, tipy a vaše dotazy a zkušenosti.
Akce je vhodná pro rodiče s dětmi i bez dětí. Vše probíhá probíhá v prostoru Rodinného centra a tak mají děti k dispozici hračky, případně větší děti mohou využít tělocvičnu.
Počet účastníků je omezen prostorem centra, rezervujte si, prosím, včas své místo.
Minimální počet účastníků je 5.