Tvoříme přírodní zahradu (a využíváme ji ve výuce)

Pondělí 8.7.2024 09:00  16:30
Vstupné: 700 (Úhrada fakturou)
Kde: Areál Toulcova dvora, Velká přednášková
Organizátor: Botič o.p.s.
Kontakty: Nikola Jelínková
Celodenní praktický seminář zaměřený na samotnou tvorbu školní přírodní zahrady. Součástí semináře budou i zajímavé tipy na využití přírodních zahrad ve výuce.
tvorime-prirodni-zahradu-a-vyuzivame-ji-ve-vyuce

Anotace:

Máte školní zahradu a rádi byste ji přizpůsobili venkovní výuce? Nebo byste dokonce chtěli získat certifikaci Přírodní zahrada? Celý Toulcův dvůr (10 ha)  je certifikován jako přírodní zahrada. Jsme tak jednou z největších přírodních zahrad v České republice. 

Využijte jedinečného semináře a nakoukněte pod pokličku péče o naší zahrádku. Společně si vytvoříme ještěrkoviště tak, aby bylo plné života a ne jen hromada kamení. Dalším naším úkolem bude vybudování sluneční pasti a zelené střechy na hmyzí hotel.

Seminář je koncipován tak, abyste všechny aktivity, které si společně ukážeme a vyzkoušíme, mohli dělat i se svými dětmi ve škole, případně za pomocí kolegů či rodičů, navíc téměř s nulovými náklady

Ukážeme si i další vychytávky, které na naší přírodní zahrádce můžete spatřit a povíme si, jak je vyrobit a při výuce využít. Část semináře bude věnována tomu, co s dětmi venku v přírodní zahradě dělat

 

Celý seminář bude probíhat v terénu, kde budeme pracovat, tvořit a vyrábět. Přizpůsobte, prosím, tomu své oblečení a obutí. Doporučujeme pracovní rukavice s sebou. 

 

Představené venkovní aktivity budou vhodné zejména pro děti mateřských škol. Proto seminář doporučujeme hlavně učitelům MŠ

 

V ceně semináře je i bezmasý oběd* ve Zdravé jídelně a drobné občerstvení po celou dobu konání. 

 

Adresa konání:

Botič o. p. s.

Středisko ekologické výchovy Toulcův dvůr, z.s.
Kubatova 32/1
Praha 10 - Hostivař 102 00

 

  Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

 

Prezence účastníků bude probíhat již od 8:30. Doražte, prosím, v dostatečném předstihu, abychom se seminářem mohli včas začít.

 

* Proč bezmasé jídlo? Díky Zdravé jídelně můžeme účastníkům nabízet inspiraci na tradičně netradiční pokrmy, které vycházejí z jídelníčku našich předků, a zároveň ukazují moderní přístupy ke zdravému a ohleduplnému stravování, kde maso není konzumováno denně. Produkce masa a živočišných výrobků je totiž jedním z největších přispěvatelů k tvorbě CO2. Snižováním spotřeby masa přispíváme k redukci tohoto skleníkového plynu, a tím i ke zpomalení klimatické změny. Děkujeme, že spolu s námi objevujete staronové cesty a pomáháte životnímu prostředí.

 

 

Registrace Pondělí 8.7.2024
Obsazenost
Volná místa stále k dispozici.
9/10
Účastníci
Registrace na akci již byla bohužel ukončena.