Krok za krokem-jíme jinak- fermentované potraviny a nápoje II.
Dopad našeho stravování na klima není zanedbatelný. Jak v maximální míře využít a zároveň kvalitně a chutně připravit potraviny z vlastních nebo lokálních zdrojů? Přijďte si vyzkoušet přípravu, nechat se inspirovat, ochutnat a odnést si vlastní potraviny k domácí fermentaci.
Fermentované potraviny jsou cenné pro náš střevní biom a usnadňují vstřebávání živin, zároveň jsou dobrou alternativou skladování potravin.
Budeme se věnovat historii fermentace, technologiím a pomůckám, postupům a vlastní přípravě.
Ochutnáte připravené kimchi, pickle a jogurt. Odnesete si naloženou zeleninu v kvasné nádobě pro domácí dokvašení.
Seminář je součástí aktivit v rámci projektu "Pro planetu - vzdělávání a osvěta veřejnosti" financovaného Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy.