Krok za krokem-jíme jinak- fermentované potraviny a nápoje II.

Středa 6.11.2024 18:00  20:00
Kde: Zátiší
Organizátor: Toulcův dvůr, z.s.
Kontakty: Lenka Skoupá
Dopad našeho stravování na klima není zanedbatelný. Jak v maximální míře využít a zároveň kvalitně a chutně připravit potraviny z vlastních nebo lokálních zdrojů? Přijďte si vyzkoušet přípravu, nechat se inspirovat, ochutnat a odnést si vlastní potraviny k domácí fermentaci.
krok-za-krokem-jime-jinak-fermentovane-potraviny-a-napoje-ii

Fermentované potraviny jsou cenné pro náš střevní biom a usnadňují vstřebávání živin, zároveň jsou dobrou alternativou skladování potravin.

 

Budeme se věnovat historii fermentace, technologiím a pomůckám, postupům a vlastní přípravě.

Ochutnáte připravené kimchi, pickle a jogurt. Odnesete si naloženou zeleninu v kvasné nádobě pro domácí dokvašení.

 

Seminář je součástí aktivit v rámci projektu "Pro planetu - vzdělávání a osvěta veřejnosti" financovaného Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy. 

 

Registrace Středa 6.11.2024
Obsazenost
Volná místa už pouze pro náhradníky!
12/12
Účastníci
1/3
Náhradníci
Registrace na akci již byla bohužel ukončena.