Lesníčci opékali trdélníky
Na programu bylo opékání trdélníků! Nejprve bylo nutné připravit kvásek. Kvásek v chladném Lesníčku - to není jen tak - ale poradili jsme si, nechali jsme ho odpočívat u hořících kamínek a žádné drama se tedy nekonalo. Po pár bublinkách jsme usoudili, že to stačí a přidali jsme ostatní ingredience. K tomu droždí, třtinovému cukru a mléku ještě hladkou mouku, máslo, sůl a žloutek. Zadělali jsme na těsto a nechali ho také u kamen a to kynout. Mezitím odborníci na dřevo připravili polínka a klacíky na opékání. V mokřadu jsme si pak rozdělali oheň, těsto namotali na klacíky a trdélníky opékali dozlatova. Nakonec ještě potřít rozpuštěným máslem, obalit ve skořici a úhum, šup s nimi do pusy! Ty byly tak vynikající! Opékači měli plné ruce klacků, že nestíhali opékat! I přes nepřízeň počasí, kdy nám pršelo, se můžeme ocenit, jak jsme náš plán báječně zvládli a dotáhli do konce!
Galerie