Cesta ke chlebu

Pro školy:
Základní škola, Střední škola
Věková kategorie:
3. třída, 4. třída, 5. třída, 6. třída, 7. třída, 8. třída, 9. třída, 2. ročník SŠ, 3. ročník SŠ, 4. ročník SŠ, 1. ročník SŠ
Cena:
200 Kč
Délka:
180 min
Období:
Leden, Únor, Březen, Duben, Květen, Červen, Září, Říjen, Listopad, Prosinec
Štítky:
Lidová řemesla a tradice
Důležité:
  • Nutné zjistit alergii na lepek.
  • Program probíhá z části na špýcharu, kde se netopí.

V průběhu programu se děti prakticky seznámí s tradiční výrobou chleba. Pomocí cepů vymlátí zrno, umelou mouku a zadělají těsto. Během pečení chlebánků si zahrajeme hru na pole, která nám pomůže uvědomit si vztah mezi upečeným chlebem a péčí o zemědělskou půdu. Každý si pak svůj chlebánek odnese domů.

Cíle programu:

  • Budování vztahu k lidské práci.
  • Uvědomění si vztahu mezi péčí o zemědělskou půdu a naším životem.

Poznámky: Upečené pečivo není z hygienických důvodů určeno ke konzumaci. Program je časově náročný a není možné jej zkrátit. 

 

Program realizuje organizace Botič o.p.s.