Žaludy - potrava minulosti a možná i budoucnosti
Jak žaludy zpracovat a co vše z nich lze připravit k jídlu a pití?
Nechceme sýčkovat, ale dost možná bude hůř ;-). Žaludy pak mohou být významným zdrojem potravy. Ať již je pro vás experimentování s planými rostlinami životním stylem, způsobem, jak se připravit na případnou krizi, anebo jste prostě jen zvědaví, navštivte kurz, který se věnuje žaludům - plodům běžným v přírodě ale nezvyklým v kuchyni.
Součástí kurzu bude přednáška o dubech a žaludech z úst botanika a lesníka Petra Karlíka a praktická příprava žaludů pro další využití v podobě jejich loupání a louhování tříslovin. Společně pak vyrobíme a ochutnáme některý z pokrmů, na něž dostanete osvědčené recepty a popíjet budeme, jak jinak, žaludovou kávu.
Nožíky k loupání s sebou!
Lektor:
Dr. rer. nat. Petr Karlík – botanik, ekolog a lesník, vysokoškolský pedagog a jeden z autorů projektu Lesní lékárna – popularizátor nevšedních využití planých rostlin.
Seminář je zdarma.
