Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku Více informací

Žaludy - potrava minulosti a možná i budoucnosti

Úterý 4.11.2025 17:30  19:30
Kde: Zátiší
Věková skupina: 15 - 110
Organizátor: Toulcův dvůr, z.s.
Jak žaludy zpracovat a co vše z nich lze připravit k jídlu či pití? Žaludy mohou být nevšedním zdrojem potravy. Přijďte si na seminář pro inspiraci, jak lze zařadit do jídelníčku tento plod běžný v přírodě, ale nezvyklý v kuchyni. Těšit se můžete na žaludové perníčky či žaludovou kávu.
unesco icon
unesco icon
unesco icon
zaludy-potrava-minulosti-a-mozna-i-budoucnosti

Jak žaludy zpracovat a co vše z nich lze připravit k jídlu a pití?
Nechceme sýčkovat, ale dost možná bude hůř ;-). Žaludy pak mohou být významným zdrojem potravy. Ať již je pro vás experimentování s planými rostlinami životním stylem, způsobem, jak se připravit na případnou krizi, anebo jste prostě jen zvědaví, navštivte kurz, který se věnuje žaludům - plodům běžným v přírodě ale nezvyklým v kuchyni.

 

Součástí kurzu bude přednáška o dubech a žaludech z úst botanika a lesníka Petra Karlíka a praktická příprava žaludů pro další využití v podobě jejich loupání a louhování tříslovin. Společně pak vyrobíme a ochutnáme některý z pokrmů, na něž dostanete osvědčené recepty a popíjet budeme, jak jinak, žaludovou kávu.

Nožíky k loupání s sebou!

 

Lektor:

Dr. rer. nat. Petr Karlík – botanik, ekolog a lesník, vysokoškolský pedagog a jeden z autorů projektu Lesní lékárna –  popularizátor nevšedních využití planých rostlin.

 

Seminář je zdarma. 

 

 

 

Registrace Úterý 4.11.2025
Obsazenost
Volná místa stále k dispozici.
19/20
Účastníci
Registrace na akci již byla bohužel ukončena.