Krok za krokem-jíme jinak-fermentované potraviny a nápoje I.

Čtvrtek 24.10.2024 18:00  20:00
Kde: Zátiší
Organizátor: Toulcův dvůr, z.s.
Kontakty: Lenka Skoupá
Dopad našeho stravování na klima není zanedbatelný. Jak v maximální míře využít a zároveň kvalitně a chutně připravit potraviny z vlastních nebo lokálních zdrojů? Přijďte si vyzkoušet přípravu, nechat se inspirovat, ochutnat a odnést si kultury pro domácí fermentování.
krok-za-krokem-jime-jinak-fermentovane-potraviny-a-napoje-i

Fermentované potraviny jsou cenné pro náš střevní biom a usnadňují vstřebávání živin, zároveň jsou dobrou alternativou skladování potravin.

Budeme se věnovat historii fermentace, technologiím a pomůckám, postupům a vlastní přípravě. Ochutnáte fermentované nápoje a založíme bylinný ocet. Odnesete si domů kombuchu, kefírovou houbičku, základ na medovinu a základ na jablečný bylinný ocet.

 

Seminář je zdarma díky finanční podpoře projektu "Pro planetu - vzdělávání a osvěta veřejnosti" z Národního programu životní prostředí 2/2023 Státního fondu životního prostředí.

 

Registrace Čtvrtek 24.10.2024
Obsazenost
Volná místa stále k dispozici.
9/10
Účastníci
  • Každou dospělou osobu, která se bude aktivně účastnit, je nutné registrovat zvlášť (klidně pod stejným e-mailem).
  • To neplatí pro děti, které se budou účastnit spolu s rodiči. Ty napište do příslušného políčka formuláře.
  • Pokud si nevíte rady, kontaktujte nás na kontaktech uvedených výše.
Formulář