Krok za krokem-jíme jinak-fermentované potraviny a nápoje I.
Dopad našeho stravování na klima není zanedbatelný. Jak v maximální míře využít a zároveň kvalitně a chutně připravit potraviny z vlastních nebo lokálních zdrojů? Přijďte si vyzkoušet přípravu, nechat se inspirovat, ochutnat a odnést si kultury pro domácí fermentování.
Fermentované potraviny jsou cenné pro náš střevní biom a usnadňují vstřebávání živin, zároveň jsou dobrou alternativou skladování potravin.
Budeme se věnovat historii fermentace, technologiím a pomůckám, postupům a vlastní přípravě. Ochutnáte fermentované nápoje a založíme bylinný ocet. Odnesete si domů kombuchu, kefírovou houbičku, základ na medovinu a základ na jablečný bylinný ocet.
Seminář je zdarma díky finanční podpoře projektu "Pro planetu - vzdělávání a osvěta veřejnosti" z Národního programu životní prostředí 2/2023 Státního fondu životního prostředí.